Ma, Di, Do 9:00 - 14:30 + Za (even weken) 10:00 - 17:00 06 - 248 16 162

Over Fieke

Zwangerschap, Newborn, Baby en Kinder Fotograaf

Mijn naam is Fieke van Schoten, geboren in 1981 en trotse moeder van drie ontzettend lieve kindjes, Ruben (2010), Emma (2012) en Stella (2016)
Samen met mijn man wonen wij inmiddels al weer heel wat jaren in Almere.

Fotograferen doe ik eigenlijk al zo lang als ik mij kan herinneren. Vroeger waren vooral onze katten het onderwerp van mijn fanatieke geklik, maar daarnaast kon ik ook helemaal opgaan in het fotograferen van de natuur, landschappen en luchten.

Tot het moment dat ik moeder werd en mijn focus ineens compleet op mijn kinderen kwam te liggen. Wat was dít leuk! Trots als ik was op mijn eigen kids, kon ik ook zó intens blij zijn met de foto’s die ik van ze maakte. Zoveel mooie momenten, voor eeuwig vastgelegd. Ontzettend bijzonder!

Jaren bleef ik het fotograferen hobbymatig naast mijn werk doen. Tot begin 2016 onze jongste dochter werd geboren en ik besloot voorlopig te stoppen met werken. Een jong gezin, 3 kinderen, een parttime baan… Ik wilde even een stapje terug doen en weer genieten. Er voor mijn kinderen kunnen zijn, nu ze dat nog zo nodig hebben.

En toen ineens was er rust in mijn leven en ruimte in mijn hoofd.
Een stille wens begon te fluisteren en mijn liefde voor fotografie vond eindelijk de perfecte uitlaatklep.

Bevoorrecht ben ik, met de 3 fotomodelletjes die ik hier heb rondlopen. Maar al snel ontdekte ik hoeveel voldoening het gaf om ook andere papa’s en mama’s blij te kunnen maken met mijn foto’s. Ik kreeg er zoveel energie van en de ideeën bléven komen.

Het werd een jaar waarin ik héél veel fotografeerde. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een opleiding en een workshop Newborn Fotografie bleken heel waardevol en hielpen me nog verder op weg. En toen wist ik het zeker: dit is wat ik wil!

Baby’tjes, nog zo klein en puur. Zachte voetjes waar nog nooit op gelopen is. Piepkleine vingertjes. Teentjes. Donshaartjes. Maar ook peuters, kleuters. Lieve prinsessen. Stoere ridders. Kindjes met verlegen lachjes en kindjes met (eigen)wijze blikken.

Vanaf 2018 heb ik nog een zijsprongetje gemaakt naar de zwangerschapsfotografie. Die liefdevolle blik van een mama als ze naar haar mooie bolle buik kijkt met de sterke beschermende armen van papa er omheen. Uit ervaring weet ik hoe waardevol ook deze foto’s voor later zullen zijn.

Ik wil het allemaal vastleggen. Jullie kindjes, mooie momenten, fantastische herinneringen. Ik wil jullie iets waardevols meegeven, iets dat een leven lang plezier zal geven.

En dat is precies wat ik nu doe!

“Mooie momenten, fantastische herinneringen. Ik wil jullie iets waardevols meegeven, iets dat een leven lang plezier zal geven”