Ma, Di, Do 9:00 - 14:30 + Za (even weken) 10:00 - 17:00 06 - 248 16 162

Baby Fotografie/ Sitter sessie

Babytjes zijn zó aandoenlijk! Eigenwijs of juist verlegen, leg al deze bijzondere momenten vast in een baby fotoshoot”

Baby Fotografie
Onder baby fotografie versta ik het fotograferen van een baby’tje in het eerste levensjaar.
Hierin zijn heel veel variaties te verzinnen.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld een baby’tje van een paar maanden oud, een baby’tje dat al op zijn/haar buik kan liggen of een baby’tje dat zelfstandig kan zitten. Voor deze laatste variant bestaan ook daadwerkelijk een term: een Sitter-Sessie!

Ik kan niet echt aangeven welke leeftijd nou het leukste is om je baby’tje te laten fotograferen. Of wat het beste werkt. Dit ligt natuurlijk helemaal aan wat je zelf wilt, het soort foto’s dat je voor ogen hebt, maar ook het soort kindje dat je hebt. Elke leeftijd heeft wel wat leuks!

Jonge baby’tjes (net geen newborn meer) kunnen bijvoorbeeld ook prima gefotografeerd worden. Bedenk echter wel dat deze baby’tjes over het algemeen meer wakker zijn en dat je deze baby’tjes veelal alleen op de rug liggend kunt fotograferen. Het maken van een fotoreportage is geen enkel probleem, maar je zal dan wel wat meer hetzelfde soort foto’s krijgen.

Rond de 6 maanden kunnen baby’tjes al heel goed op hun buik gefotografeerd worden, of zittend terwijl ze ondersteund worden. Dit maakt het variëren met verschillende poses al wat makkelijker.

Sitter Sessie
Een nieuwe trend voor baby fotografie, is een Sitter-Sessie. Een sitter sessie plan je in als je kindje zelfstandig rechtop kan blijven zitten. Dit vind ik persoonlijk een hele leuke periode uit het eerste levensjaar van een kindje. Vaak kijken ze dan al eigenwijs de wereld in en de dan nog aanwezige babyspekjes maken ze zo vreselijk aandoenlijk.

Voor een Sitter Sessie heb ik dan ook een hele collectie aan verschillende leuke accessoires, pakjes, jurkjes en haarbandjes waar uit gekozen kan worden. Maar als je zelf ideeën hebt qua kleding, is het natuurlijk ook mogelijk om deze zelf mee te nemen.

Fotografie Studio Almere
Ik fotografeer in een studio aan huis. Niet alleen heb ik daar een mooie ruimte tot mijn beschikking, maar daar kan ik ook de omstandigheden (bijvoorbeeld de temperatuur) zo optimaal mogelijk maken en heb ik bovendien alle benodigdheden en accessoires binnen handbereik. Om het daglicht toch iets te ondersteunen maak ik bij het fotograferen gebruik van een grote daglichtlamp waarmee ik een mooie zachte belichting creëer die past bij het fotograferen van kindjes.

Voor het fotograferen van een babytje neem ik gemiddeld ca. 1 uur de tijd. Dit omdat de aandacht spanne van een baby’tje nou eenmaal niet enorm is.

Het beste resultaat bereik je wanneer je kindje zich een beetje op zijn/haar gemak voelt. Ik zal dan ook de tijd nemen om dit te bereiken voordat we beginnen.

Nabewerken foto’s fotoshoot
Na afloop van de fotoshoot ga ik zo snel mogelijk voor jullie aan de slag en zal de foto’s eerst op basisniveau nabewerken. Deze foto’s komen uiteindelijk in lage resolutie en met logo in jullie persoonlijke web-album waar jullie je uiteindelijke keuze in kunnen maken.

De door jullie geselecteerde foto’s zal ik daarna nog een keer heel secuur nalopen en in de nabewerking de laatste puntjes op de i zetten. Daarna komen de foto’s zo snel mogelijk jullie kant op!

Bekijk mijn portfolio voor voorbeelden van baby fotografie