Ma, Di, Do 9:00 - 14:30 + Za (even weken) 10:00 - 17:00 06 - 248 16 162

Newborn Fotografie

“Newborn zijn ze maar heel even, leg daarom die kostbare momenten voor altijd vast in een newborn fotoshoot”

Newborn fotografie
Newborn fotografie specialiseert zich in het fotograferen van pasgeboren baby’tjes en vindt plaats als je kindje tussen de 5 en 15 dagen oud is.
In deze periode slapen babytjes namelijk nog veel en redelijk diep. Daarnaast nemen ze dan ook nog vaak de natuurlijke opgekrulde houding aan die ze in de buik van hun mama hadden. Dit zorgt ervoor dat baby’tjes bij het fotograferen nog makkelijker in een mooie (en voor het baby’tje comfortabele) houding te positioneren zijn.

Fotografie Studio Almere
Ik fotografeer in een studio aan huis. Niet alleen heb ik daar een mooie ruimte tot mijn beschikking, maar daar kan ik ook de omstandigheden (bijvoorbeeld de temperatuur) zo optimaal mogelijk maken en heb ik bovendien alle benodigdheden en accessoires binnen handbereik. Om het daglicht toch iets te ondersteunen maak ik bij het fotograferen gebruik van een grote daglichtlamp waarmee ik een mooie zachte belichting creëer die past bij het fotograferen van pasgeboren baby’tjes

Een newborn sessie neemt al gauw 3 tot 4 uur in beslag. Dit lijkt lang, maar om het allerbeste resultaat te bereiken, zullen we jouw kleintje eerst goed in slaap moeten krijgen. Sommige baby’s vallen vrijwel direct na hun voeding zo vast in slaap dat we meteen kunnen beginnen, maar bij andere baby’s vergt dit net even wat meer geduld.

Geduld, dat is eigenlijk vooral waar een newborn fotoshoot om draait. Ik neem dus liever even wat ruimer de tijd zodat het resultaat uiteindelijk perfect is, want ze zijn ten slotte maar 1 keer zo ontzettend klein.

Accessoires newborn fotoshoot
Tijdens de shoot zal ik gebruik maken van diverse accessoires die we in overleg samen uitkiezen. Ik ben inmiddels in het bezit van een ruime collectie aan rompertjes, broekjes, mutsjes, haarbandjes, dekentjes en zelfs piepkleine knuffeltjes, maar houd je zelf meer van wat rustigere naturel foto’s dan kan dat natuurlijk ook. In principe gebruik ik alleen mijn eigen accessoires omdat deze het beste bij mijn eigen stijl en manier van fotograferen passen.

Mijn eigen ervaring als moeder van 3 kinderen maakt het voor mij mogelijk om op een zelfverzekerde en verantwoordelijke manier met jullie baby’tje om te kunnen gaan en uiteraard gaat de veiligheid van jullie baby’tje tijdens de hele fotoshoot voor alles.

Jullie baby’tje is jullie meest kostbare bezit en dat realiseer ik me maar al te goed!

Nabewerking foto’s
Na afloop van de fotoshoot ga ik zo snel mogelijk voor jullie aan de slag en zal de foto’s eerst op basisniveau nabewerken. Deze foto’s komen uiteindelijk in lage resolutie en met logo in jullie persoonlijke web-album waar jullie je uiteindelijke keuze in kunnen maken.

De door jullie geselecteerde foto’s zal ik daarna nog een keer heel secuur nalopen en in de nabewerking de laatste puntjes op de i zetten. Daarna komen de foto’s zo snel mogelijk jullie kant op!

Bekijk mijn portfolio voor voorbeelden van newborn fotografie